Vraag & antwoord

Op deze pagina vind je een antwoord op veelgestelde vragen over 1-2 Ride. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Freedom

Maar hoe zit het met ...

Algemeen

Onder voorwaarden is het mogelijk om je rijbewijs in termijnen te betalen. Aan het betalen van rijlessen in termijnen zijn wel kosten verbonden. Daarnaast dienen alle facturen te zijn voldaan, voordat het examen kan worden aangevraagd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Volg je rijlessen bij ons en wil je dat wij het praktijkexamen voor je aanvragen? Dan moet je ons officieel machtigen via de website van het CBR. Met deze machtiging geef je ons toestemming om jouw praktijk examen te reserveren bij het CBR.

Je vraagt de machtiging aan via de website van het CBR. Log in met je DigiD, vul je gegevens in en gebruik ons opleidernummer: 3194W8.

Hiervoor hebben wij gekozen, omdat er over één deel van de kosten geen (0%) BTW wordt berekend. In het tweede deel wordt wel (21%) BTW berekend en dit vermelden we daarom apart van elkaar op de factuur.

Direct na afloop van je praktijk examen ga je met de examinator terug naar het examencentrum. Daar hoor je gelijk de uitslag met onderbouwing. Ben je geslaagd, dan mag je dezelfde dag nog jouw rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis van de gemeente waar je woont. Neem daarbij de volgende zaken mee:

 • een recente pasfoto die aan de eisen voldoet
 • legitimatiebewijs
 • je bankpas of het vereiste bedrag contant

Na ongeveer vijf werkdagen kun je jouw rijbewijs ophalen. Totdat je het rijbewijs daadwerkelijk in je bezit hebt, mag je nog niet rijden.

Motorrijden

Nee, dit hoeft niet. Je theorie-examen moet je gehaald hebben voordat je het laatste praktijkexamen (AVD) gaat plannen. Wel raden wij je aan om er zo snel mogelijk mee te beginnen als je start met de rijlessen.

Als motorrijschool krijgen we vaak de vraag "Wat kost een motorrijbewijs?". De kosten van een motorrijbewijs zijn met name afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt. Daarnaast betaal je voor het theorie-examen, het AVB-examen, het AVD-examen en de gezondheidsverklaring. Zodra je je AVD-examen hebt behaald, moet je een nieuw rijbewijs aanvragen. Wanneer je met een voordeelpakket van 1-2 Ride lest, ben je altijd goedkoper uit dan met losse lessen. Wanneer je jouw rijlessen bij 1-2 Ride volgt, krijg je van ons een gratis proefles. Zo proberen we de kosten voor het motorrijbewijs voor jou te drukken.

Zoek je motorrijlessen in Groningen? Of wil je motorrijles in Winschoten? Je kunt op onze beide locaties terecht! 

Wanneer je het motorrijbewijs bij ons gaat halen en een voordeelpakket aanschaft, hoef je niets te betalen voor de proefles op de motor! Bekijk onze rijlestarieven voor meer informatie over de kosten van een proefles.

Brommerrijbewijs

Een brommerrijbewijs haal je bij 1-2 Ride met een brommerpakket. Het praktijkpakket kost €350,-. Je haalt dan je brommerrijbewijs in één dag.

Je hebt een brommerrijbewijs nodig voor het besturen van een snorfiets, bromfiets of brommobiel. Je krijgt dan het rijbewijs AM. Heb je al een B rijbewijs? Dan hoef je niet apart een brommerrijbewijs te behalen. Controleer dit op jouw rijbewijs bij categorieën. 

We hebben een standaard lespakket om het brommerrijbewijs te halen. In dit lespakket zitten 4 lesuren en het praktijk examen. Denk je dat je meer lessen nodig hebt of twijfel je? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Theorie

Heb je wat meer tijd nodig voor je theorie-examen dan gemiddeld? Dat is niet erg en je bent echt niet de enige. Lees je niet zo snel omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt? Of heb je wat extra tijd nodig om na te denken, dan kun je gebruik maken van een theorie-examen met verlengde tijd van het CBR.

Vind jij theorie-examen doen heel lastig? Dan ben je echt niet de enige. Er zijn best veel mensen met bijvoorbeeld examenvrees, faalangst of dyslexie. Ben jij één van deze mensen? Denk dan eens aan het individuele theorie-examen. Daarvoor heeft het CBR speciale medewerkers in dienst. Deze mensen kennen alle soorten examenproblemen en weten hoe ze jou op je gemak kunnen stellen. De examinator geeft jou een examen op maat, bijvoorbeeld door je de vragen voor te lezen. Je zit alleen in een ruimte met deze examinator en hebt daardoor meer rust om je heen zodat jij je beter kan concentreren.

Ook mensen die het Nederlands niet beheersen kunnen in Nederland hun rijbewijs halen. Daarvoor is er de mogelijkheid om het theorie-examen te doen in het Engels.

1-2 Ride maakt rijlessen leuk

Voordeelpakketten

Motor praktijkpakket A

 • Gratis uur proefles à 60 min
 • 11x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.040,00

Motor praktijkpakket B

 • Gratis proefles à 60 min
 • 15x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.250,00

Motor praktijkpakket C

 • Gratis proefles à 60 min
 • 19x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.450,00

Rijlespakket 10 uren

 • 10x motorrijles à 60 min
 • Let op: dit pakket kan alleen gebruikt worden na een voordeelpakket!
535,00

Brommerpakket praktijk

 • 4 uren brommerrijles
 • Praktijkexamen
350,00

Eerst even proeven hoe vrijheid voelt?

Wij rijden graag met je mee!

Gratis proefles aanvragen