Motorrijles, veilig en vol vertrouwen je motorrijbewijs halen bij 1-2 Ride

Bij motorrijschool 1-2 Ride in Winschoten en Groningen leer je snel, goed, veilig en vol zelfvertrouwen motorrijden. Tijdens de motorrijlessen leren we jou in de eerste plaats goed motorrijden, dan volgt het rijbewijs vanzelf. Vertrouwen is de basis van alles. Daarom doe je bij 1-2 Ride pas motorexamen als jij eraan toe bent!

Leeftijd (vanaf)Motorrijbewijs
18 jaarA1
20 jaarA2
21 jaarA (met Code 80)
24 jaarA
1-2 Ride maakt rijlessen leuk

Voordeelpakketten

Motor praktijkpakket A

 • Gratis uur proefles à 60 min
 • 11x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.040,00

Motor praktijkpakket B

 • Gratis proefles à 60 min
 • 15x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.250,00

Motor praktijkpakket C

 • Gratis proefles à 60 min
 • 19x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.450,00

Rijlespakket 10 uren

 • 10x motorrijles à 60 min
 • Let op: dit pakket kan alleen gebruikt worden na een voordeelpakket!
535,00
Informatie motorrijles

Goed motorrijden is veilig motorrijden bij 1-2 Ride

Bij 1-2 Ride leer je veel meer over motorrijden dan strikt noodzakelijk is. Want motorrijden is pas echt leuk als je veilig en vol vertrouwen rijdt. Goed motorrijden is veel meer dan een achtje en slalom kunnen rijden en een ‘rondje om de kerk’ volgens alle verkeersregels. Goed motorrijden is in de eerste plaats veilig motorrijden. Dat is bij ons de basis van elke motorrijles.

Voertuigbeheersing en onverwachte verkeerssituaties

Dat begint met uitstekende beheersing van de motorfiets. Bij het rijden in het verkeer leren wij je veel over veilig rijden in de praktijk. Wat moet je doen als je niet meer kunt uitwijken en remmen? Hoe reageer je op een plotseling obstakel? Wij leren je onder alle omstandigheden snel en goed anticiperen op onverwachte verkeerssituaties.

Wij stemmen de motorrijlessen persoonlijk af op jou

Ben je ervaren op een geschakelde bromfiets of heb je nog nooit op een gemotoriseerde tweewieler gezeten? Kijk je graag de kat uit de boom of ga je overal vol enthousiasme op af? Houd je van snelheid of doe je liever kalm aan? Elk mens is anders, zowel qua karakter als lichaamsbouw. Daarom zijn al onze motorrijlessen maatwerk. Onze instructeurs herkennen direct jouw sterke punten en waar je uitdagingen liggen. Met rijles op maat leer je exact wat jij nodig hebt om veilig en ontspannen te gaan motorrijden!

Veilig en milieubewust motorrijles op jonge, perfect onderhouden rijlesmotoren

Bij motorrijschool 1-2 Ride rijd je op jonge lesmotoren die in technische topconditie verkeren. Veiligheid staat boven alles, daarom investeren wij veel in optimaal onderhoud van onze motoren. Wij hebben een uitgebreid park lesmotoren voor alle categorieën.

Motorrijles op een verlaagde motor

Motorrijden is leuk voor iedereen, daarom willen wij het voor iedereen bereikbaar maken. Ben je wat kleiner dan gemiddeld? Dan kun je bij ons motorrijlessen volgen op een verlaagde motor! Veel motoren zijn ontwikkeld voor een gemiddelde lichaamslengte. Als je kleiner bent dan gemiddeld, dan kan een standaardmotor minder comfortabel zijn. Vooral als je het rijden nog moet leren, is een motorfiets die bij je past van belang. Ben je niet zo lang? Bij ons staat een passende lesmotor voor jou klaar!

Uniek: Motorrijles voor lange motorrijders

Wanneer je juist heel lang bent kun je voor motorrijles terecht bij 1-2 Ride! Speciaal voor rijders die langer zijn dan 2 meter hebben we een hoge motor. Zo kun jij op een prettige en veilige manier leren motorrijden, op een motorfiets die op jouw lengte is afgesteld.

Grote motor
Freedom

Maar hoe zit het met ...

Algemeen

Volg je rijlessen bij ons en wil je dat wij het praktijkexamen voor je aanvragen? Dan moet je ons officieel machtigen via de website van het CBR. Met deze machtiging geef je ons toestemming om jouw praktijk examen te reserveren bij het CBR.

Je vraagt de machtiging aan via de website van het CBR. Log in met je DigiD, vul je gegevens in en gebruik ons opleidernummer: 3194W8.

Hiervoor hebben wij gekozen, omdat er over één deel van de kosten geen (0%) BTW wordt berekend. In het tweede deel wordt wel (21%) BTW berekend en dit vermelden we daarom apart van elkaar op de factuur.

Direct na afloop van je praktijk examen ga je met de examinator terug naar het examencentrum. Daar hoor je gelijk de uitslag met onderbouwing. Ben je geslaagd, dan mag je dezelfde dag nog jouw rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis van de gemeente waar je woont. Neem daarbij de volgende zaken mee:

 • een recente pasfoto die aan de eisen voldoet
 • legitimatiebewijs
 • je bankpas of het vereiste bedrag contant

Na ongeveer vijf werkdagen kun je jouw rijbewijs ophalen. Totdat je het rijbewijs daadwerkelijk in je bezit hebt, mag je nog niet rijden.

Motorrijden

Nee, dit hoeft niet. Je theorie-examen moet je gehaald hebben voordat je het laatste praktijkexamen (AVD) gaat plannen. Wel raden wij je aan om er zo snel mogelijk mee te beginnen als je start met de rijlessen.

Als motorrijschool krijgen we vaak de vraag "Wat kost een motorrijbewijs?". De kosten van een motorrijbewijs zijn met name afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt. Daarnaast betaal je voor het theorie-examen, het AVB-examen, het AVD-examen en de gezondheidsverklaring. Zodra je je AVD-examen hebt behaald, moet je een nieuw rijbewijs aanvragen. Wanneer je met een voordeelpakket van 1-2 Ride lest, ben je altijd goedkoper uit dan met losse lessen. Wanneer je jouw rijlessen bij 1-2 Ride volgt, krijg je van ons een gratis proefles. Zo proberen we de kosten voor het motorrijbewijs voor jou te drukken.

Zoek je motorrijlessen in Groningen? Of wil je motorrijles in Winschoten? Je kunt op onze beide locaties terecht! 

Wanneer je het motorrijbewijs bij ons gaat halen en een voordeelpakket aanschaft, hoef je niets te betalen voor de proefles op de motor! Bekijk onze rijlestarieven voor meer informatie over de kosten van een proefles.

Theorie

Heb je wat meer tijd nodig voor je theorie-examen dan gemiddeld? Dat is niet erg en je bent echt niet de enige. Lees je niet zo snel omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt? Of heb je wat extra tijd nodig om na te denken, dan kun je gebruik maken van een theorie-examen met verlengde tijd van het CBR.

Vind jij theorie-examen doen heel lastig? Dan ben je echt niet de enige. Er zijn best veel mensen met bijvoorbeeld examenvrees, faalangst of dyslexie. Ben jij één van deze mensen? Denk dan eens aan het individuele theorie-examen. Daarvoor heeft het CBR speciale medewerkers in dienst. Deze mensen kennen alle soorten examenproblemen en weten hoe ze jou op je gemak kunnen stellen. De examinator geeft jou een examen op maat, bijvoorbeeld door je de vragen voor te lezen. Je zit alleen in een ruimte met deze examinator en hebt daardoor meer rust om je heen zodat jij je beter kan concentreren.

Ook mensen die het Nederlands niet beheersen kunnen in Nederland hun rijbewijs halen. Daarvoor is er de mogelijkheid om het theorie-examen te doen in het Engels.

17 jaar

Je mag je theorie-examen gaan halen! Wanneer je het theorie-examen gehaald hebt of je autorijbewijs hebt, mag je beginnen met de praktijklessen voor de categorie A1!

18 jaar

Je mag nu praktijkexamens (AVB + AVD) gaan doen voor de categorie A1! Wanneer je deze gehaald hebt, mag je op een motorfiets tot 11 kW rijden.

20 jaar

Wanneer je geslaagd bent voor het theorie-examen of een autorijbewijs hebt, mag je beginnen met de praktijklessen en praktijkexamens (AVB + AVD) voor de middelzware categorie. Je mag nu rijden op een motorfiets tot 35kW.

Heb jij je A1 rijbewijs 2 jaar in bezit? Dan hoef je nu alleen maar een ‘getrapt’ praktijkexamen (AVD) te doen om je A2 rijbewijs te halen.

21 jaar

Je mag, wanneer je het theorie-examen hebt gehaald of een autorijbewijs hebt, praktijklessen en praktijkexamens (AVB + AVD) doen op een zware motorfiets. Je krijgt bij het aanvragen van je rijbewijs een “code 80” op je rijbewijs vermeld. Dit betekent dat je de komende 2 jaar op een middelzware motorfiets mag rijden, tot 35kW.

Heb jij je A1 rijbewijs, maar wil je nu voor het zware rijbewijs met “code 80”? Dan moet je nu de beide praktijkexamens doen (AVB + AVD) op een zware motorfiets om dit rijbewijs te halen.


22 jaar

Heb jij je A2 rijbewijs inmiddels 2 jaar? Dan hoef je nu alleen een ‘getrapt’ praktijkexamen (AVD) te doen voor het zware rijbewijs. Ook kun je vanaf je 22e beginnen aan de praktijklessen en praktijkexamens voor het rijbewijs A “code 80”.

23 jaar

Wanneer jij je zware rijbewijs (A) met “code 80” nu 2 jaar in bezit hebt, mag je naar je gemeentehuis om een nieuw rijbewijs aan te vragen zonder “code 80”.

24 jaar

Je mag op je 24e jaar direct voor het zware rijbewijs gaan. Wanneer je het theorie examen en de praktijkexamens (AVB + AVD) gehaald hebt, mag je nu op een motorfiets rijden met een onbeperkt vermogen.

Ben je al in bezit van je rijbewijs “code 80” dan vervalt deze “code 80” nu automatisch. Hiervoor hoef je niet opnieuw een nieuw rijbewijs aan te vragen bij de gemeente.

Vele anderen gingen jou voor!

Eerst even proeven hoe vrijheid voelt?

Wij rijden graag met je mee!

Gratis proefles aanvragen