Motortheorie en brommertheorie

Wil je met je motorrijbewijs gaan beginnen of ben je al begonnen met motorrijlessen? Dan moet je met succes je theorie-examen motor afronden. Je mag theorie-examen doen vanaf 17 jaar en nadat je je theorie-examen motor hebt behaald, is het certificaat anderhalf jaar geldig. Je kunt bij 1-2 Ride terecht voor een online theoriepakket vanaf €49,95 i.c.m. een praktijkopleiding (incl. online theorie, examentraining en verkeersbordentrainer), zowel voor je motortheorie als je brommertheorie.

1-2 Ride maakt rijlessen leuk

Voordeelpakketten

Motor praktijkpakket A

 • Gratis uur proefles à 60 min
 • 11x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.040,00

Motor praktijkpakket B

 • Gratis proefles à 60 min
 • 15x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.250,00

Motor praktijkpakket C

 • Gratis proefles à 60 min
 • 19x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.450,00

Rijlespakket 10 uren

 • 10x motorrijles à 60 min
 • Let op: dit pakket kan alleen gebruikt worden na een voordeelpakket!
535,00

Brommerpakket praktijk

 • 4 uren brommerrijles
 • Praktijkexamen
350,00
Informatie motor theorie

Theorie-examen motor oefenen

Je theorie-examen motor kun je bij 1-2 Ride oefenen met ons online theorieprogramma. Wil je gebruikmaken van ons motortheoriepakket? Neem dan contact met ons op. We zorgen er dan voor dat je van ons de inloggegevens krijgt om toegang te krijgen tot het pakket. Combineer je de motortheorie met een praktijkexamen bij 1-2 Ride? Dan heb je je theoriepakket al voor €49,95.

Theorie-examen motor doen

Wanneer je het theorie-examen motor gaat doen, doe je dit bij één van de examencentra van het CBR. De dichtstbijzijnde CBR examencentra in onze regio bevinden zich in Groningen, Hoogeveen en Leeuwarden. Het theorie-examen motor doe je klassikaal op een touchscreen computerscherm. Je krijgt 50 vragen, met twee extra testvragen. Je moet minimaal 44 vragen goed beantwoorden om je theorie-examen succesvol af te ronden.

Theorie-examen brommer

Ook voor je brommertheorie kun je bij 1-2 Ride terecht. Wil je oefenen voor je theorie-examen brommer? Dan kun je gebruikmaken van ons brommertheorie oefenpakket. Neem contact met ons op indien je hiervan gebruik wilt maken; wij zorgen er dan voor dat je de informatie ontvangt die je nodig hebt. Combineer je je brommertheorie oefenenpakket met je praktijkexamen bromfiets bij 1-2 Ride? Dan ontvang je het theoriepakket al voor €49,95. Voor het theorie-examen van de brommer geldt dat je 50 vragen met twee extra testvragen krijgt, waarvan je er minimaal 44 goed moet beantwoorden om je theorie-certificaat te behalen.

Freedom

Maar hoe zit het met ...

Algemeen

Onder voorwaarden is het mogelijk om je rijbewijs in termijnen te betalen. Aan het betalen van rijlessen in termijnen zijn wel kosten verbonden. Daarnaast dienen alle facturen te zijn voldaan, voordat het examen kan worden aangevraagd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Volg je rijlessen bij ons en wil je dat wij het praktijkexamen voor je aanvragen? Dan moet je ons officieel machtigen via de website van het CBR. Met deze machtiging geef je ons toestemming om jouw praktijk examen te reserveren bij het CBR.

Je vraagt de machtiging aan via de website van het CBR. Log in met je DigiD, vul je gegevens in en gebruik ons opleidernummer: 3194W8.

Hiervoor hebben wij gekozen, omdat er over één deel van de kosten geen (0%) BTW wordt berekend. In het tweede deel wordt wel (21%) BTW berekend en dit vermelden we daarom apart van elkaar op de factuur.

Theorie

Heb je wat meer tijd nodig voor je theorie-examen dan gemiddeld? Dat is niet erg en je bent echt niet de enige. Lees je niet zo snel omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt? Of heb je wat extra tijd nodig om na te denken, dan kun je gebruik maken van een theorie-examen met verlengde tijd van het CBR.

Vind jij theorie-examen doen heel lastig? Dan ben je echt niet de enige. Er zijn best veel mensen met bijvoorbeeld examenvrees, faalangst of dyslexie. Ben jij één van deze mensen? Denk dan eens aan het individuele theorie-examen. Daarvoor heeft het CBR speciale medewerkers in dienst. Deze mensen kennen alle soorten examenproblemen en weten hoe ze jou op je gemak kunnen stellen. De examinator geeft jou een examen op maat, bijvoorbeeld door je de vragen voor te lezen. Je zit alleen in een ruimte met deze examinator en hebt daardoor meer rust om je heen zodat jij je beter kan concentreren.

Ook mensen die het Nederlands niet beheersen kunnen in Nederland hun rijbewijs halen. Daarvoor is er de mogelijkheid om het theorie-examen te doen in het Engels.

Vele anderen gingen jou voor!

Eerst even proeven hoe vrijheid voelt?

Wij rijden graag met je mee!

Gratis proefles aanvragen