Rijlespakketten en kosten motorrijles

Ben je benieuwd naar de kosten van een motorrijbewijs? Bij Motorrijschool 1-2 Ride kun je kiezen voor losse lessen of voor een motorrijlespakket. In onderstaande tabel staan alle tarieven voor het motorrijbewijs. Wil je meer informatie over de tarieven of wil je weten welk lespakket het beste bij jou past, dan kun je nu contact opnemen via het contactformulier of door te bellen naar 050 – 360 00 60.

Het unieke aan Motorrijschool 1-2 Ride is dat wij als enige rijschool uit de provincie Groningen beschikken over een eigen voertuigbeheersingterrein, waar de examens van het CBR op worden afgenomen! Het grote voordeel hiervan is dat jij je volledig kunt focussen op de oefeningen, zoals ze staan tijdens het examen. Dit scheelt natuurlijk veel tijd en dus geld.

Wat kost een brommerrijbewijs?

Wil je je praktijkopleiding voor je brommerrijbewijs op een leuke en leerzame manier volgen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt met de dagopleidingen van 4 uur rijles en dezelfde dag praktijk examen, je brommerrijbewijs halen. Doe nu je brommeropleiding bij ons, dan ontvang je als oud-leerling een korting op je volgende rijopleiding (bijvoorbeeld je motorrijbewijs of autorijbewijs).

Als je 15,5 jaar bent, kun je al beginnen met je theorie. Als je jouw theorie examen hebt gehaald, mag je vanaf je 16e beginnen met de rijlessen. Op naar je brommerrijbewijs!

1-2 Ride maakt rijlessen leuk

Rijlespakketten

Motor praktijkpakket A

 • Gratis proefles
 • 11x motorrijles
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.040,00

Motor praktijkpakket B

 • Gratis proefles
 • 15x Motorrijles
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.250,00

Motor praktijkpakket C

 • Gratis proefles
 • 19x motorrijles
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.450,00

Rijlespakket 10 uren

 • 10 uren motorrijles
 • Let op: dit pakket kan alleen gebruikt worden na een voordeelpakket!
535,00

Brommerpakket praktijk

 • 4 uren brommerrijles
 • Praktijkexamen
350,00
Informatie tarieven rijlespakketten

Theorie (examens bij het CBR)


Online Theorie opleiding (Online Leersysteem)€ 69,95
Online theorie i.c.m. praktijkpakket€ 49,95
Theorie-examen (klassikaal)€ 50,-
Theorie-examen (verlenge tijd)€ 60,-
Theorie-examen (individueel)€ 125,-

Kosten motorrijbewijs


Online Theorie opleiding (Online Leersysteem)€ 69,95
Online theorie icm praktijkpakket€ 49,95
Motorrijles (per 60 minuten)€ 55,-
Examen voertuigbeheersing AVB€ 175,-
Examen verkeersdeelname AVD€ 275,-

Kosten brommerrijbewijs


Online Theorie opleiding (Online Leersysteem)€ 69,95
Brommerrijles (per 60 minuten)€ 42,50
Herkansing brommerrijles (per 60 minuten*)€ 27,-
* Deze prijs geldt alleen voor de diegene die zijn gezakt voor het praktijkexamen, aangevraagd door 1-2 Ride
Praktijkexamen€ 200,-


Kosten brommobielrijbewijs


Brommobielrijles (per 60 minuten)€ 50,-
Brommobiel praktijkexamen€ 260,-
Freedom

Maar hoe zit het met ...

Algemeen

Onder voorwaarden is het mogelijk om je rijbewijs in termijnen te betalen. Aan het betalen van rijlessen in termijnen zijn wel kosten verbonden. Daarnaast dienen alle facturen te zijn voldaan, voordat het examen kan worden aangevraagd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Volg je rijlessen bij ons en wil je dat wij het praktijkexamen voor je aanvragen? Dan moet je ons officieel machtigen via de website van het CBR. Met deze machtiging geef je ons toestemming om jouw praktijk examen te reserveren bij het CBR.

Je vraagt de machtiging aan via de website van het CBR. Log in met je DigiD, vul je gegevens in en gebruik ons opleidernummer: 3194W8.

Hiervoor hebben wij gekozen, omdat er over één deel van de kosten geen (0%) BTW wordt berekend. In het tweede deel wordt wel (21%) BTW berekend en dit vermelden we daarom apart van elkaar op de factuur.

Motorrijden

Nee, dit hoeft niet. Je theorie-examen moet je gehaald hebben voordat je het laatste praktijkexamen (AVD) gaat plannen. Wel raden wij je aan om er zo snel mogelijk mee te beginnen als je start met de rijlessen.

Als motorrijschool krijgen we vaak de vraag "Wat kost een motorrijbewijs?". De kosten van een motorrijbewijs zijn met name afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt. Daarnaast betaal je voor het theorie-examen, het AVB-examen, het AVD-examen en de gezondheidsverklaring. Zodra je je AVD-examen hebt behaald, moet je een nieuw rijbewijs aanvragen. Wanneer je met een voordeelpakket van 1-2 Ride lest, ben je altijd goedkoper uit dan met losse lessen. Wanneer je jouw rijlessen bij 1-2 Ride volgt, krijg je van ons een gratis proefles. Zo proberen we de kosten voor het motorrijbewijs voor jou te drukken.

Zoek je motorrijlessen in Groningen? Of wil je motorrijles in Winschoten? Je kunt op onze beide locaties terecht! 

Wanneer je het motorrijbewijs bij ons gaat halen en een voordeelpakket aanschaft, hoef je niets te betalen voor de proefles op de motor! Bekijk onze rijlestarieven voor meer informatie over de kosten van een proefles.

Theorie

Heb je wat meer tijd nodig voor je theorie-examen dan gemiddeld? Dat is niet erg en je bent echt niet de enige. Lees je niet zo snel omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt? Of heb je wat extra tijd nodig om na te denken, dan kun je gebruik maken van een theorie-examen met verlengde tijd van het CBR.

Vind jij theorie-examen doen heel lastig? Dan ben je echt niet de enige. Er zijn best veel mensen met bijvoorbeeld examenvrees, faalangst of dyslexie. Ben jij één van deze mensen? Denk dan eens aan het individuele theorie-examen. Daarvoor heeft het CBR speciale medewerkers in dienst. Deze mensen kennen alle soorten examenproblemen en weten hoe ze jou op je gemak kunnen stellen. De examinator geeft jou een examen op maat, bijvoorbeeld door je de vragen voor te lezen. Je zit alleen in een ruimte met deze examinator en hebt daardoor meer rust om je heen zodat jij je beter kan concentreren.

Ook mensen die het Nederlands niet beheersen kunnen in Nederland hun rijbewijs halen. Daarvoor is er de mogelijkheid om het theorie-examen te doen in het Engels.