Rijlespakketten en kosten motorrijles

Ben je benieuwd naar de kosten van een motorrijbewijs? Bij Motorrijschool 1-2 Ride kun je kiezen voor losse lessen of voor een motorrijlespakket. In onderstaande tabel staan alle tarieven voor het motorrijbewijs. Wil je meer informatie over de tarieven of wil je weten welk lespakket het beste bij jou past, dan kun je nu contact opnemen via het contactformulier of door te bellen naar 050 – 360 00 60.

Het unieke aan Motorrijschool 1-2 Ride is dat wij als enige rijschool uit de provincie Groningen beschikken over een eigen voertuigbeheersingterrein, waar de examens van het CBR op worden afgenomen! Het grote voordeel hiervan is dat jij je volledig kunt focussen op de oefeningen, zoals ze staan tijdens het examen. Dit scheelt natuurlijk veel tijd en dus geld.

Wat kost een brommerrijbewijs?

Wil je je praktijkopleiding voor je brommerrijbewijs op een leuke en leerzame manier volgen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt met de dagopleidingen van 4 uur rijles en dezelfde dag praktijk examen, je brommerrijbewijs halen. Doe nu je brommeropleiding bij ons, dan ontvang je als oud-leerling een korting op je volgende rijopleiding (bijvoorbeeld je motorrijbewijs of autorijbewijs).

Als je 15,5 jaar bent, kun je al beginnen met je theorie. Als je jouw theorie examen hebt gehaald, mag je vanaf je 16e beginnen met de rijlessen. Op naar je brommerrijbewijs!

1-2 Ride maakt rijlessen leuk

Rijlespakketten

Motor praktijkpakket A

 • Gratis uur proefles à 60 min
 • 11x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.040,00

Motor praktijkpakket B

 • Gratis proefles à 60 min
 • 15x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.250,00

Motor praktijkpakket C

 • Gratis proefles à 60 min
 • 19x motorrijles à 60 min
 • Examen voertuigbeheersing (AVB) op eigen CBR examenterrein
 • Examen verkeersdeelname (AVD)
1.450,00

Rijlespakket 10 uren

 • 10x motorrijles à 60 min
 • Let op: dit pakket kan alleen gebruikt worden na een voordeelpakket!
535,00

Brommerpakket praktijk

 • 4 uren brommerrijles
 • Praktijkexamen
350,00
Informatie tarieven rijlespakketten

Theorie (examens bij het CBR)


Online Theorie opleiding (Online Leersysteem)€ 69,95
Online theorie i.c.m. praktijkpakket€ 49,95
Theorie-examen (klassikaal)€ 50,-
Theorie-examen (verlenge tijd)€ 60,-
Theorie-examen (individueel)€ 125,-

Kosten motorrijbewijs


Online Theorie opleiding (Online Leersysteem)€ 69,95
Online theorie icm praktijkpakket€ 49,95
Motorrijles (per 60 minuten)€ 55,-
Examen voertuigbeheersing AVB€ 175,-
Examen verkeersdeelname AVD€ 275,-

Kosten brommerrijbewijs


Online Theorie opleiding (Online Leersysteem)€ 69,95
Brommerrijles (per 60 minuten)€ 42,50
Herkansing brommerrijles (per 60 minuten*)€ 27,-
* Deze prijs geldt alleen voor de diegene die zijn gezakt voor het praktijkexamen, aangevraagd door 1-2 Ride
Praktijkexamen€ 200,-


Kosten brommobielrijbewijs


Brommobielrijles (per 60 minuten)€ 50,-
Brommobiel praktijkexamen€ 260,-
Freedom

Maar hoe zit het met ...

Motorrijles proefles

Als je goed weet om te gaan met de motor is motorrijden helemaal niet moeilijk. Daarom is er een apart examen voor voertuigbeheersing. Tijdens een motorrijles proefles kom je erachter of je motorrijden moeilijk vindt. In alle gevallen leer je snel motorrijden door verschillende oefeningen te doen. Hier helpen we je natuurlijk bij, zodat motorrijden juist makkelijk wordt en je kunt genieten van de vrijheid.

Nee, je mag niet op de openbare weg rijden zonder motorrijbewijs, ook niet voor een proefrit. Wel kun je een motorrijles proefles nemen. Wanneer je al een B-rijbewijs of je motortheorie hebt behaald, mag je onder onze begeleiding op de openbare weg op een lesmotor rijden. Zo kom je erachter of motorrijden iets voor jou is. 

Een motorrijles proefles is gratis bij afname van één van onze motorrijlespakketten. Besluit je na je motorrijles proefles dat een motorrijbewijs niet bij je past, dan betaal je voor een motorrijles van één uur. In de meeste gevallen besluit een rijder om door te gaan met rijlessen; dan krijg je de proefles van ons cadeau!

Motorrijden

Nee, dit hoeft niet. Je theorie-examen moet je gehaald hebben voordat je het laatste praktijkexamen (AVD) gaat plannen. Wel raden wij je aan om er zo snel mogelijk mee te beginnen als je start met de rijlessen.

Als motorrijschool krijgen we vaak de vraag "Wat kost een motorrijbewijs?". De kosten van een motorrijbewijs zijn met name afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt. Daarnaast betaal je voor het theorie-examen, het AVB-examen, het AVD-examen en de gezondheidsverklaring. Zodra je je AVD-examen hebt behaald, moet je een nieuw rijbewijs aanvragen. Wanneer je met een voordeelpakket van 1-2 Ride lest, ben je altijd goedkoper uit dan met losse lessen. Wanneer je jouw rijlessen bij 1-2 Ride volgt, krijg je van ons een gratis proefles. Zo proberen we de kosten voor het motorrijbewijs voor jou te drukken.

Zoek je motorrijlessen in Groningen? Of wil je motorrijles in Winschoten? Je kunt op onze beide locaties terecht! 

Wanneer je het motorrijbewijs bij ons gaat halen en een voordeelpakket aanschaft, hoef je niets te betalen voor de proefles op de motor! Bekijk onze rijlestarieven voor meer informatie over de kosten van een proefles.

Kosten motorrijles

Een losse motorrijles van 60 minuten kost bij 1-2 Ride €55. Daarnaast heb je keuze uit verschillende motor praktijkpakketten, waarmee je voordeliger uit bent dan met losse lessen. 

Het aantal lessen dat je nodig zult hebben is afhankelijk van verschillende factoren. De één voelt zich direct comfortabel op de motor, de ander heeft hier iets meer tijd voor nodig. Na je eerste les kunnen we een redelijke schatting maken van het aantal lessen dat je nodig zult hebben. Onze pakketten variëren van 11 uren motorrijles tot 19 uren motorrijles.

Bij 1-2 Ride heb je keuze uit drie verschillende voordeelpakketten voor het behalen van je motorrijbewijs. Met een pakket bespaar je op de kosten van je motorrijbewijs, omdat je dan voordeliger uit bent dan met losse motorrijlessen.