Brommobielrijles voor het halen van je brommobielrijbewijs

Je brommobielrijbewijs haal je snel bij Rijschool 1-2 Ride in Winschoten. Ons eigen examenterrein in Winschoten is de plek waar je zowel de lessen volgt als het examen doet. Je kent het terrein en voelt je vertrouwd bij onze instructeurs, die het lessen leuk maken.

1-2 Ride maakt rijlessen leuk
Informatie Brommobiel

Theorie-examen brommobielrijbewijs

Voor je brommobielrijbewijs moet je hetzelfde theorie-examen doen als voor het brommerrijbewijs (AM). De theorie kan je leren en oefenen met het theorie pakket. Het theorie examen doe je op een locatie van het CBR. 

Praktijkexamen brommobielrijbewijs

Het praktijkexamen bestaat uit een aantal oefeningen. De examinator van het CBR vertelt je tijdens het examen stap voor stap welke van deze bijzondere verrichtingen je moet doen. Er zijn in totaal 12 oefeningen. Je kunt pas praktijkexamen doen als je bent geslaagd voor je theorie-examen.

Brommobielrijbewijs of brommerrijbewijs

Wil je alleen in een brommobiel rijden? Of misschien later ook wel op een brommer of scooter? Denk goed na over je keuze, want met het brommobielrijbewijs (AM4) mag je niet op de brommer of scooter rijden. Haal je echter je brommerrijbewijs (AM2), dan mag je ook in een brommobiel rijden.

Eigen examenterrein in Winschoten

Als enige rijschool in de provincie Groningen beschikken wij over een eigen examenterrein in onze provincie. Deze ligt naast onze vestiging in Winschoten. Hier doe je jouw oefeningen en ook je examen. Je kent het terrein dus al goed als je examen doet; dat geeft vertrouwen!

Lessen en examen in je eigen brommobiel

Je kunt bij 1-2 Ride oefenen en examen doen in je eigen brommobiel. Heb je zelf (nog) geen brommobiel of kun je deze niet meebrengen, dan zorgen wij ervoor dat er een brommobiel voor je klaar staat. Hierbij werken wij nauw samen met de specialisten van A.M. Minicars in Winschoten.

Opfrislessen

Ook kun je bij ons terecht voor opfrislessen, bijvoorbeeld als je al een tijd niet in de auto hebt gereden en nu wilt overstappen op een brommobiel.

Freedom

Maar hoe zit het met ...

Algemeen

Onder voorwaarden is het mogelijk om je rijbewijs in termijnen te betalen. Aan het betalen van rijlessen in termijnen zijn wel kosten verbonden. Daarnaast dienen alle facturen te zijn voldaan, voordat het examen kan worden aangevraagd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Volg je rijlessen bij ons en wil je dat wij het praktijkexamen voor je aanvragen? Dan moet je ons officieel machtigen via de website van het CBR. Met deze machtiging geef je ons toestemming om jouw praktijk examen te reserveren bij het CBR.

Je vraagt de machtiging aan via de website van het CBR. Log in met je DigiD, vul je gegevens in en gebruik ons opleidernummer: 3194W8.

Hiervoor hebben wij gekozen, omdat er over één deel van de kosten geen (0%) BTW wordt berekend. In het tweede deel wordt wel (21%) BTW berekend en dit vermelden we daarom apart van elkaar op de factuur.

Theorie

Heb je wat meer tijd nodig voor je theorie-examen dan gemiddeld? Dat is niet erg en je bent echt niet de enige. Lees je niet zo snel omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt? Of heb je wat extra tijd nodig om na te denken, dan kun je gebruik maken van een theorie-examen met verlengde tijd van het CBR.

Vind jij theorie-examen doen heel lastig? Dan ben je echt niet de enige. Er zijn best veel mensen met bijvoorbeeld examenvrees, faalangst of dyslexie. Ben jij één van deze mensen? Denk dan eens aan het individuele theorie-examen. Daarvoor heeft het CBR speciale medewerkers in dienst. Deze mensen kennen alle soorten examenproblemen en weten hoe ze jou op je gemak kunnen stellen. De examinator geeft jou een examen op maat, bijvoorbeeld door je de vragen voor te lezen. Je zit alleen in een ruimte met deze examinator en hebt daardoor meer rust om je heen zodat jij je beter kan concentreren.

Ook mensen die het Nederlands niet beheersen kunnen in Nederland hun rijbewijs halen. Daarvoor is er de mogelijkheid om het theorie-examen te doen in het Engels.

Vele anderen gingen jou voor!

Eerst even proeven hoe vrijheid voelt?

Wij rijden graag met je mee!

Gratis proefles aanvragen