Klanten geven ons: 8.7
050 - 36 000 60 |

Motorrijschool 1-2 Ride in Groningen, de grootste motorrijschool van het Noorden

RTL 4 Heeft ons dit jaar genomineerd als beste Motorrijschool van Groningen.

Bij Motorrijschool 1-2 Ride kun je kiezen voor losse lessen of voor een lespakket. In onderstaande tabel staan alle tarieven voor het motorrijbewijs. Voor meer informatie over de tarieven of wil je weten welk lespakket het beste bij jouw aansluit dan kun je nu contact opnemen via het contactformulier of bellen naar: 050 – 360 00 60.

Het unieke aan Motorrijschool 1-2 Ride is dat wij als enige rijschool uit de provincie Groningen beschikken over een eigen voertuigbeheersing terrein, waar de examens van het CBR op worden afgenomen! Het grote voordeel hiervan is, dat jij je volledig kunt focussen op de oefeningen zoals ze staan tijdens het examen. Dit scheelt natuurlijk veel tijd en dus geld.

Motorrijles á 1 uur € 42,50
Examen voertuigbeheersing € 145,-
Examen verkeersdeelneming € 245,-
Theorie pakket (online theorie- en examentraining + klassikaal theorie examen) € 70,-
Klassikaal theorie examen  € 40,-

 

“Wil jij jouw motorrijbewijs versneld halen?! Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor een spoedcursus!”

Motor voordeelpakket A           € 875,-

Pakket bestaat uit:

 • Online theorie- en examentraining
 • 12x motorrijles á 60 minuten
 • Examen Voertuigbeheersing (AVB)
 • Examen Verkeersdeelname (AVD)

Motor voordeelpakket B           € 1.045,-

Pakket bestaat uit:

 • Online theorie- en examentraining
 • 16x motorrijles á 60 minuten
 • Examen voertuigbeheersing (AVB)
 • Examen verkeersdeelname (AVD)

Motor Voordeelpakket C          € 1.200,-

Pakket bestaat uit:

 • Online theorie- en examentraining
 • 20x motorrijles á 60 minuten
 • Examen voertuigbeheersing (AVB)
 • Examen verkeersdeelname (AVD)

Wij beschikken over meerdere motoren voor alle categorieën!

Categorie A1

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en/of kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1

Categorie A

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar, hierbij moeten kandidaten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Ook hebben wij de beschikking over een verlaagde motor! Mocht je niet zo groot zijn, dan kun je op deze motor je lessen volgen. Mocht je hier vragen over hebben of wil je een keer langs komen om te kijken of je op deze motor past, neem dan contact met ons op!

In tegenstelling tot vele rijscholen volgen wij de rijlessen op de motor in plaats van in de auto, hierdoor kunnen wij beter anticiperen in het verkeer en zijn wij beter in staat om de posities van de motorrijder aan te leren.

Code 80

Wil jij je zware motorrijbewijs halen op je 21e jaar?! Het is nu mogelijk!

Vanaf oktober 2017 is het mogelijk om op je 21e jaar het zware motorrijbewijs te halen! Je krijgt hierbij voor 2 jaar een ‘code 80’ op je rijbewijs. Dit houdt in dat je in deze 2 jaar, alleen op een lichtere motorfiets mag rijden tot 35KW (zoals het A2 rijbewijs). Na deze 2 jaar kun je zonder opnieuw examen te doen, de ‘code 80’ van je rijbewijs laten halen door alleen je rijbewijs opnieuw aan te vragen. Wordt je binnen deze 2 jaar al 24 jaar? Dan vervalt de ‘code 80’ automatisch en hoef je geen nieuw rijbewijs aan te vragen.

Wil jij op je 20e gewoon je A2 rijbewijs halen? Dat kan ook nogsteeds. Aan deze regels is tot dusver niks veranderd. Hierbij zul je dan, na 2 jaar A2 gereden te hebben, nog wel een praktijk examen moeten doen om het zware (A) rijbewijs te halen. Tenzij je op je 21e jaar het zware (A) rijbewijs (met code 80) haalt.

Heb je vragen of wil je meer informatie, laat het ons weten!

Informatie aanvragen

Waarom 1-2 Ride?

>> GEEN WACHTRIJEN, DUS METEEN LESSEN
>> EIGEN AVB EXAMEN TERREIN
>> ALTIJD LES PER 2 UREN

Wilt u ook het motorgevoel ervaren?